Omgeving

De woning bevindt zich op een boogscheut van het Donkmeer, Recreatiedomein Nieuwdonk, natuurgebied “Kalkense Meersen” en “Broek”. De fietser of wandelaar komt hier ook aan zijn trekken: in de nabije omgeving vind je meerdere fiets- en wandelroutes die je gidsen doorheen de prachtige natuur. In de woning is er een gids aanwezig om je op pad te helpen, verdere informatie is ook te verkrijgen in de toeristische dienst aan het Donkmeer. Gent, Brussel en Antwerpen zijn vlot bereikbaar op ongeveer 30 minuten rittijd van de woning.

Uitstappen

Een kleine greep uit de verschillende mogelijkheden.


Het Donkmeer

Het Donkmeer is gekend in heel Vlaanderen en zet Berlare op de toeristische kaart voor daguitstappen. Rond het Donkmeer vind je heel wat tavernes en restaurants. De streekspecialiteit is paling. Je kan er ook terecht voor allerlei andere activiteiten: kuieren, wandelen en fietsen. Zelf bootje varen op het meer of je laten overzetten naar de Eendenkooi: je kiest maar. Ook vissers komen hier aan hun trekken. En voor mensen die graag een marktje doen, is er eveneens goed nieuws: van april tot eind september is er elke zondagnamiddag markt

Nieuwdonk

Vlakbij het Donkmeer ontdek je Nieuwdonk: Een uitgestrekt park- en recreatiedomein (175 ha) met ontspanningsmogelijkheden voor het hele gezin tijdens elk seizoen. Liefhebbers van zeilen, surfen, kajakken en duiken kunnen zich uitleven in en op de watersportvijver(vooraf vastleggen is noodzakelijk). In de afgebakende zone is het bij warm weer heerlijk zwemmen onder het waakzame oog van de redders. De speeltuin voor kinderen tot en met 12 jaar beschikt over verschillende speel-, klim- en behendigheidstoestellen. Wie meer houdt van een partijtje voetbal of ravotten kan terecht op de grote speelweide.

Harry Malter

Familiepark Harry Malter is een domein van kleiner formaat (3,5ha) gericht op kids van peuter- en kleuteronderwijs. Geen snelle rollercoasters of immense dieren maar charme en nostalgie troef! Neem de tijd om met je kleintje onze kabouterhuisjes te bezoeken, kleinere maar lieve diertjes van héél dichtbij te leren kennen. In het spiegelhuis is het altijd lachen geblazen maar laat je ook verbazen door de kunsten van onze gekke fietsenprofessor en clown Luigi tijdens de circusshow ! Daarna is het fijn uitblazen op het terras aan het Eendenmeer of op de speeltuin met aanpalend terras, voor als je kleintje nog een beetje energie kwijt moet.

Lees meer

Leuke adressen

Een greep uit de mogelijkheden voor een hapje en een drankje.


Cultuurcafé

Dorp 101, 9290 Berlare

Het Cultuurcafé heeft een plekje in het boek ‘Op café in Vlaanderen’ van biersommelier Sofie Vanrafelghem. Uitbaters Niki en Kevin hebben dan ook steeds 254 verschillende bieren in de aanbieding. Ze zijn tevens ambassadeur van Orval en organiseren jaarlijks een trappisten week(end).

Lees meer

Choc O Meer

Donklaan 261 | 9290 Overmere Donk

Chocolaterie, koffiehuisje en ijssalon in één. Naast het traditionele kopje koffie, vindt u op onze kaart een heel aantal speciale koffies, koffie cocktails en een assortiment verse theesoorten. In combinatie kan u genieten van een gebakje pralines, bokkenpootjes, heerlijke chocoladeparels, en torentje of kleurijke coupes en nog zoveel meer.

Lees meer

Roasted Olive

Roasted Olive | 9290 Berlare

Roasted Olive is een binnenspeeltuin, uniek in Oost-Vlaanderen en wil vooral ook aandacht schenken aan het comfort van de ouders en begeleiders. In het restaurant Roasted Olive werd een rustige omgeving om te tafelen gecreeërd van waaruit de kinderen directe toegang hebben tot de speeltuin.

Lees meer

Jouw verblijf boeken?

Nu boeken

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemtMeer info